Alamak Wallet Tertinggal, Tapi Nak Keluarkan Duit. Ikuti 15 Cara Mudah Ini Keluar Duit Tanpa Kad

Alamak Wallet Tertinggal, Tapi Nak Keluarkan Duit. Ikuti 15 Cara Mudah Ini Keluar Duit Tanpa Kad


(Artikel ini pengeluaran bagi Maybank user)

Biasala kadang-kadang bila dah keluar rumah ada saja benda terlupa, terutama benda yang paling penting adalah wallet. Ada ic, ada kad bank, lesen dan sebagainya.

Takkan nak patah balik, bank dah dekat dah ni, nak keluar duit macam mana takda kad. Jangan risau ikuti beberapa cara di bawah:

1) Anda ada handphone dan internet πŸ‘‡πŸ»


2) Kena masuk browser google bukan melalui apps maybank ya πŸ‘‡πŸ»


3) Taip Maybank2u Klik login


4) Bila dah keluar macam ni, masukkan username dan password maybank anda πŸ‘‡πŸ»


5) Bila dah keluar dekat screen macam ni, pilih transfer dan klik go πŸ‘‡πŸ»

6) Dah keluar screen macam ni, pilih cardless withdraw atau bahasa melayu pengeluaran tanpa kad πŸ‘‡πŸ»dan klik cardless withdraw sebab kita tak pernah buat favourite lagi


7) Masukkan no telefon anda sendiri jika anda yang nak keluarkan duit, ataupun anda nak bayar duit apa-apa, contoh hutang pada kawan pun boleh dengan cara ini, tapi masuk no telefon dia, πŸ‘‡πŸ» kita atau dia akan menerima 16 kod digit untuk keluar duit di mesin atm


8) Minimum pengeluaran hanya RM100 , klik accept dan continue πŸ‘‡πŸ»


9) Akan keluar paparan macam ni, anda kena request tac, dan masukkan 6 digit dan comfirmπŸ‘‡πŸ»



10) B
ila dah terima tac 6 digit masukkan dan klik cmfrm, status berjaya akan keluar mcm ni πŸ‘‡πŸ»


11) Anda akan menerima 16 digit di mesej telefon anda, kalau masuk no telefon kawan dia la dapat 16 digit ituπŸ‘‡πŸ»


12) Bila dah dapat kod 16 digit, pergi mana-mana cawangan maybank, ambil mesin atm πŸ‘‡πŸ», klik enter terus tanpa kad


13) Paparan screen akan keluar pengeluaran tanpa kad atau cardless withdraw πŸ‘‡πŸ»dan klik


14) Masukkan 16 digit tadi, 16 digit ini expired dalam 24 jam atau 48 jam, πŸ‘‡πŸ»


15) Klik ya, dan jumlah wang yang anda mahukan akan keluar, minimum RM100

Setakat itu sahaja caranya, Ok semoga artikel kali ini boleh membantu anda, terutama yang pergi kerja menaiki public transport, tertinggal wallet, jangan risau janji handphone dan internet ada,  boleh buat semasa waktu makan tengahari 🌹


(Kisah Jalanan Dot Com)

Post a Comment

0 Comments