Lelaki ini beri nasihat mendalam buat Shuib, tidak mengapala Shuib please terima dengan hati terbuka

 


Hasil perkongsian lelaki ini di laman facebooknya iaitu Hafiz Mansor sering kali memberi kata-kata positif buat rakan-rakan di facebook.


Kali ini lelaki ini ingin ketengahkan bak kata pepatah "banyak udang banyak garam, banyak orang banyak ragamnya" 


Apa yang dimaksudkan itu adalah menasihati Shuib agar tenangkan hati dahulu dengan senyapkan diri dari membuat posting di Instagram mahupun facebook.


"Abang rasa buat sementara ni Shuib kena stop untuk bagi apa-apa statement kat wartawan, stop upload apa-apa ig story dan tak perlu join apa-apa rancangab temubual".


"Ambil masa diam diri sementara ni. Tenangkan diri. Sementara sahaja seminggu dua".


"Ramai orang tengah ambil kesempatan untuk pergunakan bagi naik rating page, stesen tv dan youtube".


"Shuib ni jenis lurus dan jujur, so apa orang tanya dia akan jawab je tanpa fikir kesan akan datang".


"Sebab sekarang semua cerita yang baik-baik pasal arwah isteri dia. Risau akan terlepas cerita yang tak sepatutnya".


"Mula-mula orang simpati tapi bioa setiap hari dihidangkan kisah dari orang yang sama, ada pula yang buat provokasi dalam komen, takut ada yang bertukar benci".


"Media memang nak cari cerita je sekarang selagi boleh tekan. Jadi Shuib, rileks dulu sementara ni. Itu lebih baik". 


Niat brader ni memang baik dan murni bagi membantu Shuib dan anak-anak tidak akan lebih terasa lepas ni takut-takut dari baik orang akan sebar pula keaiban, padahal aib tu fitnah je disebabkan dah jadi benci orang boleh buat apa saja. Tambah-tambah dari keyboard warrior ni.

Post a Comment

0 Comments